OFERTA DLA FIRM

Według Światowej Organizacji Zdrowia prawidłowe odżywianie się zwiększa produktywność pracowników o 20%!

Oferta warsztatów to niestandardowy sposób integracji uczestników, umożliwiający poszerzenie w niekonwencjonalny sposób wiedzy żywieniowej.

Inwestycja we wzrost świadomości żywieniowej przynosi dwie korzyści: zwiększa efektywność pracy i zmniejsza wydatki na ochronę zdrowia.

Szkolenia i warsztaty

Podczas warsztatów żywieniowych w przystępny i prosty sposób przedstawiane są najważniejsze zasady żywienia. Dietetyk przekazuje uczestnikom umiejętności, jak budować zdrowie właściwie odżywiając się w pracy. Warsztaty zdrowego odżywiania w miejscu pracy dają wskazówki, w jaki sposób powinniśmy prawidłowo się odżywiać oraz jakimi zasadami kierować się spożywając codzienne posiłki.

KORZYŚCI DLA TWOJEJ FIRMY

  • ZWIĘKSZENIE POZIOMU ZDROWIA I ODPORNOŚCI PRACOWNIKÓW
  • PODNIESIENIE EFEKTYWNOŚCI PRACOWNIKÓW
  • ODPOWIEDZIALNOŚĆ za zdrowie i samopoczucie pracowników

 

KORZYŚCI DLA PRACOWNIKA:

  • POZNANIE POTRZEB ŻYWIENIOWYCH WŁASNEGO ORGANIZMU
  • Poznanie składników korzystnie wpływających na procesy myślenia, pamięci, koncentracji
  • Poszerzenie wiedzy przydatnej do lepszej organizacji posiłków
  • Zdobycie motywacji do przygotowania zdrowych posiłków
  • Poznanie ciekawostek żywieniowych

Dzięki zdobytej wiedzy pracownik będzie zmotywowany do REALIZACJI ZMIAN W SPOSOBIE ŻYWIENIA co przełoży się na większe zadowolenie z pracy.

OTRZYMA CENNE WSKAZÓWKI jak odżywiać się zdrowo na co dzień

SAMODZIELNIE ZAPLANUJE zdrowe i zbilansowane przekąski do pracy

 

KORZYŚCI DLA PRACODAWCY:

Aktywna forma warsztatów i zdobyta wiedza o swoim organizmie wzmacnia motywacje pracowników do podejmowania nowych wyzwań

 

PRZYKŁADOWA TEMATYKA WARSZTATÓW:

  1. Prawidłowe odżywianie się a efektywność pracy.
  • Co powinien „jeść” nasz mózg, aby prawidłowo funkcjonował
  • Jak dietą walczyć z oznakami zmęczenia
  • Produkty w diecie zmniejszające napięcie i stres (wpływ magnezu)
  • Kawa: jej działanie i skutki uboczne

 

  1. Komponowanie posiłków do pracy
  • Lunch box – czyli co powinniśmy zabrać ze sobą do pracy
  • Kanapka, czy coś zamiast?
  • Lunch na mieście, co wybrać w restauracji a czego nie

 

  1. Fakty i Mity dietetyczne
  • Co kryje w sobie żywność
  • Czytanie etykiet
  • Wpływ diety na metabolizm

 

METODYKA:

Warsztaty prowadzone są z wykorzystaniem prezentacji multimedialnej.

Kładziemy nacisk na urozmaicenie warsztatów a uczestnicy są motywowani do aktywnego uczestnictwa.

Dodatkowe atrakcje podczas warsztatów:

  • przeprowadzenie profesjonalnej analizy składu ciała i za pomocą medycznego analizatora InBody 230 i dokonania jej interpretacji

 

CZAS TRWANIA I KOSZT: do indywidualnego ustalenia (pod uwagę brana jest ilość uczestników i ilość spotkań- pojedyncze/ cykliczne)

 

ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ KONSULTACJI INDYWIDUALNYCH DLA PRACOWNIKÓW

„Dzień z dietetykiem w Twojej firmie”