OFERTA DLA FIRM
Według Światowej Organizacji Zdrowia prawidłowe odżywianie się zwiększa produktywność pracowników o 20%!
Oferta warsztatów to niestandardowy sposób integracji uczestników, umożliwiający poszerzenie w niekonwencjonalny sposób wiedzy żywieniowej.
Inwestycja we wzrost świadomości żywieniowej przynosi dwie korzyści: zwiększa efektywność pracy i zmniejsza wydatki na ochronę zdrowia.
Szkolenia i warsztaty
Podczas warsztatów żywieniowych w przystępny i prosty sposób przedstawiane są najważniejsze zasady żywienia. Dietetyk przekazuje uczestnikom umiejętności, jak budować zdrowie właściwie odżywiając się w pracy. Warsztaty zdrowego odżywiania w miejscu pracy dają wskazówki, w jaki sposób powinniśmy prawidłowo się odżywiać oraz jakimi zasadami kierować się spożywając codzienne posiłki.
KORZYŚCI DLA TWOJEJ FIRMY
- ZWIĘKSZENIE POZIOMU ZDROWIA I ODPORNOŚCI PRACOWNIKÓW
- PODNIESIENIE EFEKTYWNOŚCI PRACOWNIKÓW
- ODPOWIEDZIALNOŚĆ za zdrowie i samopoczucie pracowników
KORZYŚCI DLA PRACOWNIKA:
- POZNANIE POTRZEB ŻYWIENIOWYCH WŁASNEGO ORGANIZMU
- Poznanie składników korzystnie wpływających na procesy myślenia, pamięci, koncentracji
- Poszerzenie wiedzy przydatnej do lepszej organizacji posiłków
- Zdobycie motywacji do przygotowania zdrowych posiłków
- Poznanie ciekawostek żywieniowych
Dzięki zdobytej wiedzy pracownik będzie zmotywowany do REALIZACJI ZMIAN W SPOSOBIE ŻYWIENIA co przełoży się na większe zadowolenie z pracy.
OTRZYMA CENNE WSKAZÓWKI jak odżywiać się zdrowo na co dzień
SAMODZIELNIE ZAPLANUJE zdrowe i zbilansowane przekąski do pracy
KORZYŚCI DLA PRACODAWCY:
Aktywna forma warsztatów i zdobyta wiedza o swoim organizmie wzmacnia motywacje pracowników do podejmowania nowych wyzwań
PRZYKŁADOWA TEMATYKA WARSZTATÓW:
- Prawidłowe odżywianie się a efektywność pracy.
- Co powinien „jeść” nasz mózg, aby prawidłowo funkcjonował
- Jak dietą walczyć z oznakami zmęczenia
- Produkty w diecie zmniejszające napięcie i stres (wpływ magnezu)
- Kawa: jej działanie i skutki uboczne
- Komponowanie posiłków do pracy
- Lunch box – czyli co powinniśmy zabrać ze sobą do pracy
- Kanapka, czy coś zamiast?
- Lunch na mieście, co wybrać w restauracji a czego nie
- Fakty i Mity dietetyczne
- Co kryje w sobie żywność
- Czytanie etykiet
- Wpływ diety na metabolizm
METODYKA:
Warsztaty prowadzone są z wykorzystaniem prezentacji multimedialnej.
Kładziemy nacisk na urozmaicenie warsztatów a uczestnicy są motywowani do aktywnego uczestnictwa.
Dodatkowe atrakcje podczas warsztatów:
- przeprowadzenie profesjonalnej analizy składu ciała i za pomocą medycznego analizatora InBody 230 i dokonania jej interpretacji
CZAS TRWANIA I KOSZT: do indywidualnego ustalenia (pod uwagę brana jest ilość uczestników i ilość spotkań- pojedyncze/ cykliczne)
ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ KONSULTACJI INDYWIDUALNYCH DLA PRACOWNIKÓW
„Dzień z dietetykiem w Twojej firmie”